Piškotový řez s jahodovou pěnou

3.2

hodnoceno: 20
Příprava: 60 minut
Porce: 20
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Piškot
    • 4
      ks vejce
    • 80
      g moučkový cukr
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 100
      ml olej
  • Pěna
    • moučkový cukr dle chuti
    • 0,5
      kg jahody
    • 1
      balíček želatina
    • 2
      kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  • V misce ušleháme žloutky, do kterých postupně přiléváme olej a přisypáváme cukr. Ve šlehači ušleháme tuhý sníh z bílků. Do sněhu přimícháme žloutkovou směs a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut při 170 stupních. Upečený piškot necháme vychladnout.
  • Na jahodovou pěnu si v míse tyčovým šlehačem rozmixujeme jahody. Ve šlehači ušleháme 2 šlehačky dotuha, přilijeme želatinu (připravenou dle návodu na sáčku). K ušlehané smetaně postupně přidáme jahody a osladíme cukrem.
  • Pěnu natřeme na vychladlý korpus a dáme do lednice ztuhnout. Hotové řezy nakrájíme na kostky, ozdobíme kouskem jahody a lístkem meduňky.
Zařazení: Moučníky Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.