V misce ušleháme žloutky, do kterých postupně přiléváme olej a přisypáváme cukr. Ve šlehači ušleháme tuhý sníh z bílků. Do sněhu přimícháme žloutkovou směs a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut při 170 stupních. Upečený piškot necháme vychladnout.
Na jahodovou pěnu si v míse tyčovým šlehačem rozmixujeme jahody. Ve šlehači ušleháme 2 šlehačky dotuha, přilijeme želatinu (připravenou dle návodu na sáčku). K ušlehané smetaně postupně přidáme jahody a osladíme cukrem.
Pěnu natřeme na vychladlý korpus a dáme do lednice ztuhnout. Hotové řezy nakrájíme na kostky, ozdobíme kouskem jahody a lístkem meduňky.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena