3.2
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme… více o Šišky s jahodovou pěnou
Mléko v hrnci osolíme, přidáme tuk a ohřejeme, až se tuk rozpustí. Do teplého vmícháme krupici a uvaříme kaši, která je… více o Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Z ingrediencí uhněteme těsto (lepší nechat mouku trochu nasát vodu před zpracováním), vytvarujeme knedlíčky a vaříme… více o Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou
Halloween se i u nás stává čím dál oblíbenějším svátkem, obzvlášť v rodinách s dětmi. Možná ho… Celý článek
Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Halloween se rychle blíží a s ním i otázka, kam se vydat za tou pravou strašidelnou atmosférou… Celý článek
Chcete překvapit rodinu či přátele nějakým úžasně strašidelným dortem na Halloween? Stačí si… Celý článek
Špekáčky, cibule a okurky nakrájíme. Spojíme marinádou, kterou připravíme svařením uvedných surovin. Vše promícháme s… více o Špekáčkový salát
Utřeme máslo s cukrem, ušleháme sníh z bílků a střídavě s moukou, práškem do pečiva a ořechy přidáme k máslové hmotě.… více o Ořechové řezy – bílkové
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle… více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Hrubě nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso pokrájené na hranolky a za stálého míchání je osmahneme a pod… více o Azu po tatarsku
Makrelu zbavíme kostí, vejce uvaříme natvrdo, rozdělíme bílky a žloutky. Žloutky společně s makrelou rozmačkáme. Cibuli… více o Skvělá rybí pomazánka
Očištěné filety osolíme, opepříme a obalíme lehce v paprice. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na plátky. Na pánvi… více o Pikantní kapr na pivu
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí… více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný… více o Babiččin rychlý jablečný koláč
Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně… více o Hovězí ragú
Celé vajcia si vymiešame s cukrom, pridáme rozpustené maslo, rozpustenú čokoládu a pridáme kakaový prášok. Primiešame… více o Čokoládové sufflé
Suroviny vložíme do pekárny (tekuté nejdříve, sádlo se počítá mezi tekuté), kvasnice jako poslední, program Kynutí … více o Dalamánky IV.
Troubu předehřejeme na 120 stupňů, formičky vložíme do hlubokého plechu. Dáme vařit 1-2 liry vody, kterou budeme… více o Créme brulée