Cukrářské piškoty Bílky vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu a po částech do něj zašleháváme třetinu moučkového cukru. Žloutky… více o Cukrářské piškoty
Broskve s piškoty Broskve nakrájíme na kostičky a hodíme do kastrolu. Vedle smícháme pudink s vodou (stejně vody jako je na obalu napsáno… více o Broskve s piškoty
Tiramisu s piškoty Uvaříme si hrnek silné kávy a začneme vykládat formu piškoty. Lžící piškoty po celé délce polijeme vychladlou kávou. Do… více o Tiramisu s piškoty
Polévky z hor: Uvařte si krkonošské kyselo, couračku, pálihubu… Naše nejvyšší hory Krkonoše, které jezdí každoročně obdivovat davy turistů od nás i ze… Celý článek
Používáte alobal a pečicí papír správně? 11 tipů, jak je využít… Alobal a pečicí papír jsou běžnou součástí každé kuchyně, ale ne každý možná tuší, jak je… Celý článek
Červená řepa 7x jinak: Pomazánka, koláč i bramboráky Řada z nás má na červenou řepu špatné vzpomínky ze školních jídelen, navíc syrová nevypadá… Celý článek
Domácí guláš 8x jinak: Hovězí nebo vepřový, pečený, se zelím,… Na poctivém guláši si nemusíte pochutnat jen v hospodě. Když dodržíte postup, bude stejně… Celý článek
Kuřecí závitky – křehké a šťavnaté Kuřecí prsa naklepeme, posolíme a posypeme pepřem a oregánem. Na jednotlivé kousky masa položíme vždy kousek mozzarely,… více o Kuřecí závitky – křehké a šťavnaté
Zeleninová nádivka Rohlíky natrháme a rozmočíme v mléce. Přidáme žloutky, promícháme a přidáme nakrájenou papriku, cibulku, žampiony,… více o Zeleninová nádivka
Ovesná kaše tří medvědů 1. Ovesné vločky a mléko dej do menší pánve a za stálého míchání, aby se nepřipálily, je uveď do varu. 2. Po 5-7… více o Ovesná kaše tří medvědů
Nadýchané vdolečky Z uvedených surovin umícháme řidší hladké těstíčko. Na rozpálený olej sázíme čajovou lžičkou malé hromádky, na středním… více o Nadýchané vdolečky
Řízky v zakysané smetaně Z masa nakrájíme plátky, které na stranách nařízneme, naklepeme ale nesolíme. V misce řádně rozmícháme vejce, škrob,… více o Řízky v zakysané smetaně
Kořeněné vepřové řízky v alobalu Vepřové řízky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na másle a oleji. Rajčata… více o Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Vláčné koláče Připravíme kvásek z celého množství vlažného mléka, cukru a kvasnic. Mezitím smícháme a prohněteme oba druhy mouky,… více o Vláčné koláče
Boloňské špagety IV. Na rozpáleném oleji osmahneme mleté maso, zaprášíme moukou a přidáme rajčatový protlak (já přidávám i trochu kečupu,… více o Boloňské špagety IV.
Zapečené gnocchi Rozpalte gril na vysokou teplotu. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a doměkka na něm osmahněte cibuli; trvá to asi… více o Zapečené gnocchi
Těsto na domácí pizzu Z teplé vody, droždí a trochu mouky uděláme kvásek. (Aby nám opravdu vyběhl je lepší ho posypat trochu cukrem.) Do… více o Těsto na domácí pizzu
Poctivá zelňačka se smetanou Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.… více o Poctivá zelňačka se smetanou
Chalupářské těstoviny V pánvi na dvou lžících oleje osmahneme uzeninu. Poté přidáme zeleninu a lehce orestujeme. Po chvíli přidáme uvařené… více o Chalupářské těstoviny