Cukrářské piškoty Bílky vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu a po částech do něj zašleháváme třetinu moučkového cukru. Žloutky… více o Cukrářské piškoty
Broskve s piškoty Broskve nakrájíme na kostičky a hodíme do kastrolu. Vedle smícháme pudink s vodou (stejně vody jako je na obalu napsáno… více o Broskve s piškoty
Tiramisu s piškoty Uvaříme si hrnek silné kávy a začneme vykládat formu piškoty. Lžící piškoty po celé délce polijeme vychladlou kávou. Do… více o Tiramisu s piškoty
Blíží se kulinářský festival Restaurant Week: Nabízí příležitost… Restaurant Week, jedna z největších a nejoblíbenějších kulinářských akcí na světě, se opět… Celý článek
Víkendové pečení z přezrálých banánů: 5 receptů, které stojí za… Banány jsou nejen chutné, ale i zdravé. Často se nám, a možná i vám, ale stane, že nějaké… Celý článek
Vyznáte se v sushi? Toto je 10 nejoblíbenějších druhů, které je… Máte rádi sushi, anebo jste ho ještě neměli příležitost ochutnat? Ať jste milovníkem tohoto… Celý článek
3x moučník na víkend: Šťavnatá buchta z kompotu, mandlový věnec… Upečte si na víkend šťavnatou buchtu, do které můžete využít nejen mandarinkový, ale jakýkoli… Celý článek
Divočák po myslivecku Kančí maso,nakrájejte na kostky a naložte do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a utřeného česneku.… více o Divočák po myslivecku
Jemný beránek V míse promícháme cukr s moukou a práškem do pečiva. Ušleháme žloutky s olejem a asi 100 ml vody. Smícháme s ostatními… více o Jemný beránek
Maso po staročesku Maso osolíme, naskládáme na plech, poklademe plátky másla, přidáme celý česnek a na osminky nakrájená jablka, podlijeme… více o Maso po staročesku
Medová kuřecí prsa Připravíme marinádu - olivový olej, med, anýz, rozmačkaný česnek, grilovací koření a worchester smícháme dohromady a… více o Medová kuřecí prsa
Ovocná šťáva za studena Rozmačkané ovoce zalijeme vodou, přidáme 1/2 lžičky kyseliny citronové a necháme 24 hodin stát. Pak necháme překapat,… více o Ovocná šťáva za studena
Lasagne pana Monte Castelloniho Vývar: maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažit na oleji. Přidat protlak, sůl a zeleninu. Nechat 5-10 minut vařit… více o Lasagne pana Monte Castelloniho
Postrouhané tvarohové řezy Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech. … více o Postrouhané tvarohové řezy
Dvoubarevná roláda Esíčka rozdrtíme v mixéru nebo nastrouháme, prosijeme do mísy, přidáme prosátý cukr s kakaem, rum, kávu a vypracujeme… více o Dvoubarevná roláda
Brokolicová polévka Brokolici očistíme, omyjeme, rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a… více o Brokolicová polévka
Mikulovské žebírko Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části sádla. Na druhé části sádla zpěníme… více o Mikulovské žebírko
Bombastický celozrnný makovec s… Vše kromě vejce a kvasnic zpracujeme se studenou vodou na husté těsto a necháme jej v chladu odležet nejlépe přes noc.… více o Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Pravé italské tiramisu II. Z mascarpone, 2 žloutku (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který musí být dobře promichaný a ne moc… více o Pravé italské tiramisu II.