Cukrářské piškoty Bílky vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu a po částech do něj zašleháváme třetinu moučkového cukru. Žloutky… více o Cukrářské piškoty
Broskve s piškoty Broskve nakrájíme na kostičky a hodíme do kastrolu. Vedle smícháme pudink s vodou (stejně vody jako je na obalu napsáno… více o Broskve s piškoty
Tiramisu s piškoty Uvaříme si hrnek silné kávy a začneme vykládat formu piškoty. Lžící piškoty po celé délce polijeme vychladlou kávou. Do… více o Tiramisu s piškoty
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i… Kašel je nepříjemná věc. Budí vás ze spánku, vysiluje, namáhá břišní svaly a rozšiřuje infekci… Celý článek
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za… Je to už 35 let, co se Čechům otevřely brány světové gastronomie. Díky obrovskému kulinárnímu… Celý článek
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní… Listové těsto je oblíbené nejen pro svou jemnost, lehkost a dokonalou máslovou chuť, ale… Celý článek
Staročeské a levné recepty z brambor: Udělejte si bác, vopelky… Kdo by si dnes vůbec dokázal představit život bez brambor, lahůdky, která patří mezi… Celý článek
Překládané koláče Smícháme přísady na 1. těsto, vytvarujeme do obdélníku a dáme ztuhnout do ledničky. Z ostatních přísad vypracujeme… více o Překládané koláče
Trojí mls Žloutky umícháme s cukrem do pěny, přidáme kakao, olej, mléko, mouku s práškem do pečiva, umícháme a nakonec zlenka… více o Trojí mls
Výborné fazole Fazole uvaříme nemusí být úplně měkké, vaříme pouze ve vodě nijak neochucujeme. Na oleji lehce orestujeme cibuli,… více o Výborné fazole
Míša zmrzlina V míse rozmícháme tvaroh s kysanou smetanou, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Vše dobře promícháme a dáme do… více o Míša zmrzlina
Kotletky v hořčicové omajdě Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2… více o Kotletky v hořčicové omajdě
Pečený kanec se zelím Na kance: Očištěnou zeleninu okrájíme na kostky. Vložíme ji na dno pekáče, přidáme koření a promícháme. Maso nakrájíme… více o Pečený kanec se zelím
Pažitková jarní pomazánka Uvaříme vejce na tvrdo a nasekáme nadrobno. Nasekáme omytou pažitku. Smícháme máslo s tvarohem a solí a přidáme… více o Pažitková jarní pomazánka
Rychlovka s broskvemi Začněte drobenkou. Smíchejte cukr krupici, mouku a máslo a asi dvě minuty je přemílejte mezi prsty. Zhruba půl hrnku… více o Rychlovka s broskvemi
Svíčková pro lenochy Do tlakového hrnce nasypeme všechno dohromady (bez smetany), zalijeme vodou, až je maso potopené, osolíme, opepříme a… více o Svíčková pro lenochy
Salát z pečených paprik Celé papriky dáme do trouby (180 °C) a necháme péct, dokud jejich povrch cca z poloviny nezhnědne. Necháme je… více o Salát z pečených paprik
Velikonoční sekanina Maso uvaříme (část vepřového nechat syrové, lépe to váže a sekanina se nerozpadá) pokrájíme na kousky, nakrájené… více o Velikonoční sekanina
Paella Valenciana 1. Na velké pánvi s rovným dnem rozpálíme olivový olej na vysokou teplotu a dozlatova osmažíme kousky vykostěného… více o Paella Valenciana