Oloupané brambory nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka. V míse vše promícháme se strouhankou a olejem, osolíme a opepříme. Dáme na větší plech tak, aby se brambory nepřekrývaly, a v předehřáte troube upečeme na 200 °C po dobu cca 30 minut. Podáváme jako přílohu nebo samostatné jídlo.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky