Zpracujeme marcipánovou hmotu do těsta s přidáním másla a asi 1 lžíce moučkového cukru. Umeleme vyloupané a nesolené pistácie. Pokud neseženete, tak kupte ty solené, vyloupejte je a namočte na chvíli do vody, nechte odkapat a pak umelte. Část pistácií vpracujeme do marcipánové hmoty. Rukou vytvoříme malé kuličky o průměru asi 2 cm. Rozpustíme bílou čokoládu. Marcipanové kuličky pak namáčíme v bílé čokoládě a poté obalíme mletými pistáciovými ořechy.
V hrnku smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr a granko (popř. kakao). Poté přidáme celé vejce a nakonec mléko a olej.…
více o Bábovka pro pilně pracující
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici