Zpracujeme marcipánovou hmotu do těsta s přidáním másla a asi 1 lžíce moučkového cukru. Umeleme vyloupané a nesolené pistácie. Pokud neseženete, tak kupte ty solené, vyloupejte je a namočte na chvíli do vody, nechte odkapat a pak umelte. Část pistácií vpracujeme do marcipánové hmoty. Rukou vytvoříme malé kuličky o průměru asi 2 cm. Rozpustíme bílou čokoládu. Marcipanové kuličky pak namáčíme v bílé čokoládě a poté obalíme mletými pistáciovými ořechy.
V hrnku smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr a granko (popř. kakao). Poté přidáme celé vejce a nakonec mléko a olej.…
více o Bábovka pro pilně pracující
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou…
více o Kuřecí kousky s bramborákem
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů