Zpracujeme marcipánovou hmotu do těsta s přidáním másla a asi 1 lžíce moučkového cukru. Umeleme vyloupané a nesolené pistácie. Pokud neseženete, tak kupte ty solené, vyloupejte je a namočte na chvíli do vody, nechte odkapat a pak umelte. Část pistácií vpracujeme do marcipánové hmoty. Rukou vytvoříme malé kuličky o průměru asi 2 cm. Rozpustíme bílou čokoládu. Marcipanové kuličky pak namáčíme v bílé čokoládě a poté obalíme mletými pistáciovými ořechy.
V hrnku smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr a granko (popř. kakao). Poté přidáme celé vejce a nakonec mléko a olej.…
více o Bábovka pro pilně pracující
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové