Zpracujeme marcipánovou hmotu do těsta s přidáním másla a asi 1 lžíce moučkového cukru. Umeleme vyloupané a nesolené pistácie. Pokud neseženete, tak kupte ty solené, vyloupejte je a namočte na chvíli do vody, nechte odkapat a pak umelte. Část pistácií vpracujeme do marcipánové hmoty. Rukou vytvoříme malé kuličky o průměru asi 2 cm. Rozpustíme bílou čokoládu. Marcipanové kuličky pak namáčíme v bílé čokoládě a poté obalíme mletými pistáciovými ořechy.
V hrnku smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr a granko (popř. kakao). Poté přidáme celé vejce a nakonec mléko a olej.…
více o Bábovka pro pilně pracující
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka