Pivo s vodou nalijeme do mísy spolu s vejci, moukou, podravkou a práškem do pečiva. Vymícháme hladké řidší těsto, které rozléváme naběračkou na pánev s trochou rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova tenké palačinky.
Pivní palačinky se většinou plní naslano, ale ani sladká verze není vůbec špatná (poté bez podravky).
Použít můžeme klidně jen pivo, nemusíme ředit vodou.
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu.
V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková…
více o Tiramisu, které nezklame