Pivo s vodou nalijeme do mísy spolu s vejci, moukou, podravkou a práškem do pečiva. Vymícháme hladké řidší těsto, které rozléváme naběračkou na pánev s trochou rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova tenké palačinky.
Pivní palačinky se většinou plní naslano, ale ani sladká verze není vůbec špatná (poté bez podravky).
Použít můžeme klidně jen pivo, nemusíme ředit vodou.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka