Salám oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do salátové mísy. Společně povaříme kečup, olej, ocet worchestrovou omáčku, hořčici, chilli koření a pálivou papriku. Stáhneme z ohně a ochladíme.
Když je směs studená, vmícháme majonézu, smetanu a na prstýnky nakrájenou cibuli. (Můžeme přidat i čerstvou cibulovou nať.) Důkladně promícháme, nalijeme na kolečka salámu, zamícháme a necháme v chladničce uležet do druhého dne.
Před podáváním salát ochutnáme, zda není moc kyselý, popřípadě přidáme lžičku cukru. Samozřejmě podáváme se sklenicí dobře vychlazeného piva.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou