Salám oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do salátové mísy. Společně povaříme kečup, olej, ocet worchestrovou omáčku, hořčici, chilli koření a pálivou papriku. Stáhneme z ohně a ochladíme.
Když je směs studená, vmícháme majonézu, smetanu a na prstýnky nakrájenou cibuli. (Můžeme přidat i čerstvou cibulovou nať.) Důkladně promícháme, nalijeme na kolečka salámu, zamícháme a necháme v chladničce uležet do druhého dne.
Před podáváním salát ochutnáme, zda není moc kyselý, popřípadě přidáme lžičku cukru. Samozřejmě podáváme se sklenicí dobře vychlazeného piva.
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové