Salám oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do salátové mísy. Společně povaříme kečup, olej, ocet worchestrovou omáčku, hořčici, chilli koření a pálivou papriku. Stáhneme z ohně a ochladíme.
Když je směs studená, vmícháme majonézu, smetanu a na prstýnky nakrájenou cibuli. (Můžeme přidat i čerstvou cibulovou nať.) Důkladně promícháme, nalijeme na kolečka salámu, zamícháme a necháme v chladničce uležet do druhého dne.
Před podáváním salát ochutnáme, zda není moc kyselý, popřípadě přidáme lžičku cukru. Samozřejmě podáváme se sklenicí dobře vychlazeného piva.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy