Smícháme mouku, vodu, droždí olej a sůl. Vláčné těsto rozdělíme na 4 bochánky, zabalíme do fólie a dáme na 12+ hodin do lednice. Čas od času zkontrolujeme, zda nám nejde naproti.
Rozpálíme troubu na 300 a necháme důkladně prohřát kámen. Bochánek rozválíme na velikost kamene a připravíme suroviny (sugo, mozzarelu...) a dále je dobré připravit si olej s česnekem na potření okrajů.
Když máme vše po ruce, je třeba rychlá akce. Vytáhneme kámen, přeneseme těsto, potřeme okraje a rychle přidáme suroviny. Spodek pizzy se již peče. Kámen rychle vrátíme do trouby a necháme péct, až je pizza hezká (cca 7 minut). V případě, že přidáváme bazalku, tak až ke konci pečení nebo po vytažení.
Po vytažení pizzu hned sundáme z kamene a můžeme pokračovat s další, případně kamen dáme prohřát a v mezičase připravíme další pizzu. Vytaženou pizzu nechat chviličku vychladnout a hned rozkrájet.
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort
Všechny přísady smícháme. A dáme do vymazané mikrovlnkové nádoby. Vlníme asi 7 minut (podle síly mikrovlnky).
Místo…
více o Buchta rychlík (v mikrovlnce)