Smícháme mouku, vodu, droždí olej a sůl. Vláčné těsto rozdělíme na 4 bochánky, zabalíme do fólie a dáme na 12+ hodin do lednice. Čas od času zkontrolujeme, zda nám nejde naproti.
Rozpálíme troubu na 300 a necháme důkladně prohřát kámen. Bochánek rozválíme na velikost kamene a připravíme suroviny (sugo, mozzarelu...) a dále je dobré připravit si olej s česnekem na potření okrajů.
Když máme vše po ruce, je třeba rychlá akce. Vytáhneme kámen, přeneseme těsto, potřeme okraje a rychle přidáme suroviny. Spodek pizzy se již peče. Kámen rychle vrátíme do trouby a necháme péct, až je pizza hezká (cca 7 minut). V případě, že přidáváme bazalku, tak až ke konci pečení nebo po vytažení.
Po vytažení pizzu hned sundáme z kamene a můžeme pokračovat s další, případně kamen dáme prohřát a v mezičase připravíme další pizzu. Vytaženou pizzu nechat chviličku vychladnout a hned rozkrájet.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový puding a postupně…
více o Bezlepkový ovocný koláč
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku s kypřícím práškem, mléko a nakonec sníh z bílků. Na náplň si vyšleháme…
více o Bábovka s tvarohovou náplní