Smícháme mouku, vodu, droždí olej a sůl. Vláčné těsto rozdělíme na 4 bochánky, zabalíme do fólie a dáme na 12+ hodin do lednice. Čas od času zkontrolujeme, zda nám nejde naproti.
Rozpálíme troubu na 300 a necháme důkladně prohřát kámen. Bochánek rozválíme na velikost kamene a připravíme suroviny (sugo, mozzarelu...) a dále je dobré připravit si olej s česnekem na potření okrajů.
Když máme vše po ruce, je třeba rychlá akce. Vytáhneme kámen, přeneseme těsto, potřeme okraje a rychle přidáme suroviny. Spodek pizzy se již peče. Kámen rychle vrátíme do trouby a necháme péct, až je pizza hezká (cca 7 minut). V případě, že přidáváme bazalku, tak až ke konci pečení nebo po vytažení.
Po vytažení pizzu hned sundáme z kamene a můžeme pokračovat s další, případně kamen dáme prohřát a v mezičase připravíme další pizzu. Vytaženou pizzu nechat chviličku vychladnout a hned rozkrájet.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozkvrdláme vajíčka v hrnečku, vajíčka osolíme a opepříme, rozkvrdlané vajíčka…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou