Smícháme mouku, vodu, droždí olej a sůl. Vláčné těsto rozdělíme na 4 bochánky, zabalíme do fólie a dáme na 12+ hodin do lednice. Čas od času zkontrolujeme, zda nám nejde naproti.
Rozpálíme troubu na 300 a necháme důkladně prohřát kámen. Bochánek rozválíme na velikost kamene a připravíme suroviny (sugo, mozzarelu...) a dále je dobré připravit si olej s česnekem na potření okrajů.
Když máme vše po ruce, je třeba rychlá akce. Vytáhneme kámen, přeneseme těsto, potřeme okraje a rychle přidáme suroviny. Spodek pizzy se již peče. Kámen rychle vrátíme do trouby a necháme péct, až je pizza hezká (cca 7 minut). V případě, že přidáváme bazalku, tak až ke konci pečení nebo po vytažení.
Po vytažení pizzu hned sundáme z kamene a můžeme pokračovat s další, případně kamen dáme prohřát a v mezičase připravíme další pizzu. Vytaženou pizzu nechat chviličku vychladnout a hned rozkrájet.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou