Z vody, cukru, soli, olivového oleje, celozrnné pšeničné mouky, hladké mouky a sušeného droždí vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme pořádně nakynout. Pokud máme domácí pekárnu, tím lépe, necháme ji, aby těsto zpracovala za nás.
Nakynuté těsto rozválíme na obdélník. Pokapeme olejem, potřeme kečupem, posypeme na plátky nakrájeným česnekem a pizza kořením. Pak poklademe kolečky salámu a plátky sýra nebo posypeme strouhaným sýrem. Z kratší strany srolujeme a přemístíme do vymazané bábovkové formy. Necháme ještě asi 20 minut kynout. Pak povrch potřeme olejem a posypeme grilovacím kořením. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a upečeme dozlatova (cca 50 minut).
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu