Z vody, cukru, soli, olivového oleje, celozrnné pšeničné mouky, hladké mouky a sušeného droždí vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme pořádně nakynout. Pokud máme domácí pekárnu, tím lépe, necháme ji, aby těsto zpracovala za nás.
Nakynuté těsto rozválíme na obdélník. Pokapeme olejem, potřeme kečupem, posypeme na plátky nakrájeným česnekem a pizza kořením. Pak poklademe kolečky salámu a plátky sýra nebo posypeme strouhaným sýrem. Z kratší strany srolujeme a přemístíme do vymazané bábovkové formy. Necháme ještě asi 20 minut kynout. Pak povrch potřeme olejem a posypeme grilovacím kořením. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a upečeme dozlatova (cca 50 minut).
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky