Chléb bez hnětení
Mouku prosijeme, smícháme s ostatními ingrediencemi, zaděláme těsto. Necháme kynout v chladu (lednici) 8–12 hodin, při… více o Chléb bez hnětení
3.12
Mouku prosijeme, smícháme s ostatními ingrediencemi, zaděláme těsto. Necháme kynout v chladu (lednici) 8–12 hodin, při… více o Chléb bez hnětení
Ingredience dáme do pekárny, semínka přidáme po zaznění tónu. Pečeme na program „Celozrnný“. více o Celozrnný chléb s vločkami
Do formy domácí pekárny dáme ingredience dle pořadí. Pekárnu nastavíme na program „základní bochník“. Na kostičky… více o Pivní chléb s klobásou
Na houbařských úlovcích si nemusíte pochutnávat jen během sezony. Jestli jich máte opravdu… Celý článek
Šišky s mákem, makové buchty, makovky nebo rohlíky sypané mákem. Tato plodina k české kuchyni… Celý článek
Houbaři se mohou radovat, protože houby rostou doslova jako po dešti. Kam na houby vám sice… Celý článek
Jablečné koláče jsou osvědčení domácí utěšitelé. Ať už je to klasický páj z křehkého těsta,… Celý článek
Ve velkém hrnci osmahnout hovězí, papriku, cibuli a česnek. Přidat zbývající ingredience. Přivést do varu. Snížit… více o TEXMEX Chilli
**Těsto:** cukr a žloutky vymícháme do pěny. Při míchání postupně přidáváme teplou vodu. Přidáme mouku s práškem do… více o Makový zákusek s nemletým mákem
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme na jemno nastrouhaný sýr. Na desce posypané strouhankou vytvarujeme koule, asi 3… více o Sýrové koule
Bagetu šikmo nakrájíme na krajíčky, které mírně opečeme z obou stran pod horkým grilem. Vedle si smícháme utřený… více o Tostadas s tuňákem
Kapustu rozebereme na listy, opereme a necháme okapat. Pak ji povaříme 10 minut v osolené vodě, vývar slijeme do… více o Kapustová polévka
Z 5 lžic vlahého mléka, kvasnic, cukru a 1 lžíce hrubé mouky uděláme kvásek, který necháme v teple vzejít. Kvásek… více o Houskový knedlík podle mámy
Prosátou mouku vsypeme do hlubší mísy. Uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme částí… více o Kynuté třesňové knedlíky
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty… více o Burizonový chlebíček ze Salka
Maso pokrájíme na hranolky 2,5 x 8 cm(z vepřového masa děláme slabší), které osolíme. V misce smícháme strouhanku,… více o Česnekovo-ořechové masové hranolky
Troubu si předehřejeme na 180°C.Polohrubou mouku,vanilkový cukr,cukr krystal a olej dáme do misky zamícháme.Mléko si… více o Muffins
TĚSTO Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto… více o Dvoubarevný tvarohový koláč
Nejdříve si nakrájíme maso na kostičky nebo proužky , podle zvyku a jak kdo má rád. Nakrájíme si cibulku , rozpálíme… více o Báječná sýrová omáčka s kuřecím masem