2.6
Zaděláme kvásek (se 150 ml vody). Pak do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej, kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé,… více o Langoše
Do vlažného mléka přidáme cukr a zamícháme, pak rozmačkáme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mouky zamícháme sůl a… více o Langoše
Recept je bez jogurtu, vajíček a dalších zbytečností. Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek… více o Stánkové langoše
Masopust je svátkem dobrého jídla a pití. Konají se veselice, maškarní reje a zábavy. Jak se… Celý článek
Máte rádi tvaroh? Tahle skvělá surovina dodá koláčům a dalším pečeným sladkostem jemnost,… Celý článek
Mák je jednou z nejstarších plodin, které se využívají v české kuchyni. Jídla a moučníky s… Celý článek
Někdo si bez snídaně nedokáže představit den, jiný to má úplně naopak a ráno by do sebe nic… Celý článek
Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Z vajec, cukru, mouky, mléka, oleje, vanilkového cukru a prášku do pečiva… více o Nejdecká pudinková buchta
Sýr nivu nakrájíme na 5 mm silné plátky. na každý plátek položíme šunku a přiložíme druhým plátkem, obalíme v těstíčku… více o Smažená niva proložená
Listové těsto rozválíme na tenký plát cca 3-4 mm a vložíme do formy na koláč 26 cm. Těsto poklademe nakrájeným… více o Kišlorén z Vysočiny
1. Křídla očistíme, vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Osušíme a dáme je stranou. 2. Z mouky, vajec, mléka, brynzy,… více o Bryndzová křidélka
Olejem pomazané, osolené a opepřené maso položit na plech a podlít vodou. Vložit do trouby a péct cca na 200 C. Občas… více o Jarní steaky
Všechno smícháme dohromady. Do této marinády naložíme naklepané plátky masa (vepřové, drůbeží) a uložíme přes noc do… více o Skvělá marináda na maso
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodinky do lednice. Cukroví můžeme dělat… více o Skořicové cukroví s oříšky
Zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme je, promneme, promícháme s nastrouhanou mrkví a křenem a necháme chvíli… více o Zelný salát s mrkví a křenem
Zelí proplachneme studenou vodou .Necháme okapat a překrájíme na drobnější kousky.Papriku a okurky nakrajíme na… více o Barevný zelný salát
Z ingrediencí uhněteme těsto (lepší nechat mouku trochu nasát vodu před zpracováním, vytvarujeme knedlíčky a vaříme cca… více o Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.… více o Zbytkové rizoto (dietní)
Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené.… více o Výtečné těsto štrúdl