Do misky vložíme rozdrobené kvasnice, do kterých nalijeme vlažnou minerální vodu, olivový olej a sůl.
Dobře promícháme a nalijeme do misky s moukou. Teď nastává část, kdy se vám těsto zdá suché, ale nic nepřidáváme, žádnou vodu ani žádnou mouku, ingredience jsou postaveny na přesném množství a neměníme je. S těstem si musíte pohrát, dokud nebude vláčné a nebude se lepit, vše musíte zpracovat, chvíli to potrvá.
Vypracované těsto rozdělíme na 4 díly, které vložíme na tác, přikryjeme fólii a dáme do lednice odpočívat na 12 hodin.
Tento krok smíte vynechat, ale těsto nebude takové!
Po odležení vytaháme, vyválíme nebo vytvarujeme placku, která je opravdu, ale opravdu tenká.
Připravíme si plech, na který kápneme olivový olej, rozmažeme a vložíme krásnou vláčnou tenkou placku. Potřeme naší rajčatovou omáčkou, poklademe mozzarellou nakrájenou na plátky, bazalkou a nakonec zakápneme olivovým olejem.
Poté vložíme do trouby (nejlépe horkovzdušné) a pečeme při 180 stupních 15 minut.
Po 15 minutách můžeme ihned podávat.
DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ! Na pizzu nepatří eidam a už vůbec ne kečup.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody