Do misky vložíme rozdrobené kvasnice, do kterých nalijeme vlažnou minerální vodu, olivový olej a sůl.
Dobře promícháme a nalijeme do misky s moukou. Teď nastává část, kdy se vám těsto zdá suché, ale nic nepřidáváme, žádnou vodu ani žádnou mouku, ingredience jsou postaveny na přesném množství a neměníme je. S těstem si musíte pohrát, dokud nebude vláčné a nebude se lepit, vše musíte zpracovat, chvíli to potrvá.
Vypracované těsto rozdělíme na 4 díly, které vložíme na tác, přikryjeme fólii a dáme do lednice odpočívat na 12 hodin.
Tento krok smíte vynechat, ale těsto nebude takové!
Po odležení vytaháme, vyválíme nebo vytvarujeme placku, která je opravdu, ale opravdu tenká.
Připravíme si plech, na který kápneme olivový olej, rozmažeme a vložíme krásnou vláčnou tenkou placku. Potřeme naší rajčatovou omáčkou, poklademe mozzarellou nakrájenou na plátky, bazalkou a nakonec zakápneme olivovým olejem.
Poté vložíme do trouby (nejlépe horkovzdušné) a pečeme při 180 stupních 15 minut.
Po 15 minutách můžeme ihned podávat.
DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ! Na pizzu nepatří eidam a už vůbec ne kečup.
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.