Do misky vložíme rozdrobené kvasnice, do kterých nalijeme vlažnou minerální vodu, olivový olej a sůl.
Dobře promícháme a nalijeme do misky s moukou. Teď nastává část, kdy se vám těsto zdá suché, ale nic nepřidáváme, žádnou vodu ani žádnou mouku, ingredience jsou postaveny na přesném množství a neměníme je. S těstem si musíte pohrát, dokud nebude vláčné a nebude se lepit, vše musíte zpracovat, chvíli to potrvá.
Vypracované těsto rozdělíme na 4 díly, které vložíme na tác, přikryjeme fólii a dáme do lednice odpočívat na 12 hodin.
Tento krok smíte vynechat, ale těsto nebude takové!
Po odležení vytaháme, vyválíme nebo vytvarujeme placku, která je opravdu, ale opravdu tenká.
Připravíme si plech, na který kápneme olivový olej, rozmažeme a vložíme krásnou vláčnou tenkou placku. Potřeme naší rajčatovou omáčkou, poklademe mozzarellou nakrájenou na plátky, bazalkou a nakonec zakápneme olivovým olejem.
Poté vložíme do trouby (nejlépe horkovzdušné) a pečeme při 180 stupních 15 minut.
Po 15 minutách můžeme ihned podávat.
DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ! Na pizzu nepatří eidam a už vůbec ne kečup.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno