Do vlažného mléka dáme droždí a trošku krystalového cukru, necháme vzejít kvásek. Do mouky dáme olej, přídame kvásek, zpracujeme těsto a necháme alespoň 20 minut kynout.
Těsto rozdělíme na 5 částí, každou část rozválíme, potřeme kečupem a nakrájíme na 8 trojúhelníků. Na každý trojúhelník dáme 1 plátek kuřecí šunky, posypeme sýrem a navrch dáme ještě 2–3 kousky moravské slaniny.
Trojúhelníky stočíme od širší části k tenčí a klademe na vymazaný plech. Rohlíky můžeme potřít vajíčkem a navrch dát ještě trochu sýra pro chuť. Pečeme asi 20 minut v plynové troubě při teplotě 200 °C.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka