Do vlažného mléka dáme droždí a trošku krystalového cukru, necháme vzejít kvásek. Do mouky dáme olej, přídame kvásek, zpracujeme těsto a necháme alespoň 20 minut kynout.
Těsto rozdělíme na 5 částí, každou část rozválíme, potřeme kečupem a nakrájíme na 8 trojúhelníků. Na každý trojúhelník dáme 1 plátek kuřecí šunky, posypeme sýrem a navrch dáme ještě 2–3 kousky moravské slaniny.
Trojúhelníky stočíme od širší části k tenčí a klademe na vymazaný plech. Rohlíky můžeme potřít vajíčkem a navrch dát ještě trochu sýra pro chuť. Pečeme asi 20 minut v plynové troubě při teplotě 200 °C.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník