Do vlažného mléka dáme droždí a trošku krystalového cukru, necháme vzejít kvásek. Do mouky dáme olej, přídame kvásek, zpracujeme těsto a necháme alespoň 20 minut kynout.
Těsto rozdělíme na 5 částí, každou část rozválíme, potřeme kečupem a nakrájíme na 8 trojúhelníků. Na každý trojúhelník dáme 1 plátek kuřecí šunky, posypeme sýrem a navrch dáme ještě 2–3 kousky moravské slaniny.
Trojúhelníky stočíme od širší části k tenčí a klademe na vymazaný plech. Rohlíky můžeme potřít vajíčkem a navrch dát ještě trochu sýra pro chuť. Pečeme asi 20 minut v plynové troubě při teplotě 200 °C.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové