Těsto vyválíme a dáme do koláčové formy i přes okraje. Smícháme parmazán, česnek a bylinky. 1/3 směsi posypeme těsto, na to rozložíme cuketu nakrájenou na tenká kolečka, osolíme, opepříme a opakujeme vrstvu ještě jednou. Rajčátka přepůlíme, dáme navrch a pomažeme olivovým olejem. Rozšleháme vejce se smetanou a pokapeme po povrchu. Jako poslední přijde zbylá 1/3 směsi sýra s bylinkami a česnekem. Pečeme na střední příčce na 180–200 stupňů dozlatova.
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníky asi 10×5…
více o Koláčky z listového těsta
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně