Těsto vyválíme a dáme do koláčové formy i přes okraje. Smícháme parmazán, česnek a bylinky. 1/3 směsi posypeme těsto, na to rozložíme cuketu nakrájenou na tenká kolečka, osolíme, opepříme a opakujeme vrstvu ještě jednou. Rajčátka přepůlíme, dáme navrch a pomažeme olivovým olejem. Rozšleháme vejce se smetanou a pokapeme po povrchu. Jako poslední přijde zbylá 1/3 směsi sýra s bylinkami a česnekem. Pečeme na střední příčce na 180–200 stupňů dozlatova.
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníky asi 10×5…
více o Koláčky z listového těsta
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce