Cibuli a salám nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji.
Přidáme lečo (i s nálevem), osolíme, okořeníme oregánem a chvíli (3–5 minut) podusíme. Mezitím ve větší míse vypracujeme těsto z tvarohu, mouky, vajec, prášku do pečiva, oleje, mléka a soli.
Těsto přendáme na připravený pečicí papír a válečkem (nebo i rukama) rozválíme, roztáhneme.
Potom těsto i s pečicím papírem přendáme na velký plech.
Na těsto vylijeme lečovou směs a posypeme strouhaným sýrem. Sýrem nešetříme, na velký plech 200 g tvrdého sýra. Stačí Eidam.
Z hladké mouky, tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 minut odležet v chladničce, aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Vejce,eidam,šunku,romadur a hermelín nahrubo nastrouháme.Přidáme jemně nakrájenou cibuli,majonézu,jogurt,sůl a pepř.…
více o Sýrovo-vajíčková pomazánka
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena