Cibuli a salám nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji.
Přidáme lečo (i s nálevem), osolíme, okořeníme oregánem a chvíli (3–5 minut) podusíme. Mezitím ve větší míse vypracujeme těsto z tvarohu, mouky, vajec, prášku do pečiva, oleje, mléka a soli.
Těsto přendáme na připravený pečicí papír a válečkem (nebo i rukama) rozválíme, roztáhneme.
Potom těsto i s pečicím papírem přendáme na velký plech.
Na těsto vylijeme lečovou směs a posypeme strouhaným sýrem. Sýrem nešetříme, na velký plech 200 g tvrdého sýra. Stačí Eidam.
Z hladké mouky, tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 minut odležet v chladničce, aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette
Mléko dáme vařit - osladíme ho. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový prášek a mícháme.…
více o Rychlá ovesná kaše k snídani