Cibuli a salám nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji.
Přidáme lečo (i s nálevem), osolíme, okořeníme oregánem a chvíli (3–5 minut) podusíme. Mezitím ve větší míse vypracujeme těsto z tvarohu, mouky, vajec, prášku do pečiva, oleje, mléka a soli.
Těsto přendáme na připravený pečicí papír a válečkem (nebo i rukama) rozválíme, roztáhneme.
Potom těsto i s pečicím papírem přendáme na velký plech.
Na těsto vylijeme lečovou směs a posypeme strouhaným sýrem. Sýrem nešetříme, na velký plech 200 g tvrdého sýra. Stačí Eidam.
Z hladké mouky, tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 minut odležet v chladničce, aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v…
více o Pikantní čočka s kuřecím masem
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce…
více o Jarní ředkvičková pochoutka