Připravíme kvásek (droždí, cukr, trochu vody, trochu mouky). Přikryjeme a necháme vykynout na teplém místě. Pak prosejeme mouku do mísy, přidáme kvásek, olej, zbytek vody a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Po vykynutí jestě těsto propracujeme.
Rozdělíme těsto na několik částí a každou část rozválíme na placku (ne moc tenkou). Nakrájíme zeleninu a salám na kostičky, přidáme nastrouhaný sýr, kečup a koření. Vše dobře promícháme. Na polovinu placky pokládáme směs, okraje potřeme olejem. Těsto přehneme na půl, aby nám vznikl půlkruh, okraje pevně stlačíme k sobě.
Naplněné kapsy dáme na plech vyložený pečicím papírem a povrch potřeme rošlehaným vajíčkem nebo jen potřeme olejem. Pečeme asi 20 minut, až je těsto dozlatova upečené.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort
Mléko dáme vařit - osladíme ho. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový prášek a mícháme.…
více o Rychlá ovesná kaše k snídani