Připravíme kvásek (droždí, cukr, trochu vody, trochu mouky). Přikryjeme a necháme vykynout na teplém místě. Pak prosejeme mouku do mísy, přidáme kvásek, olej, zbytek vody a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Po vykynutí jestě těsto propracujeme.
Rozdělíme těsto na několik částí a každou část rozválíme na placku (ne moc tenkou). Nakrájíme zeleninu a salám na kostičky, přidáme nastrouhaný sýr, kečup a koření. Vše dobře promícháme. Na polovinu placky pokládáme směs, okraje potřeme olejem. Těsto přehneme na půl, aby nám vznikl půlkruh, okraje pevně stlačíme k sobě.
Naplněné kapsy dáme na plech vyložený pečicím papírem a povrch potřeme rošlehaným vajíčkem nebo jen potřeme olejem. Pečeme asi 20 minut, až je těsto dozlatova upečené.
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany