Připravíme kvásek (droždí, cukr, trochu vody, trochu mouky). Přikryjeme a necháme vykynout na teplém místě. Pak prosejeme mouku do mísy, přidáme kvásek, olej, zbytek vody a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Po vykynutí jestě těsto propracujeme.
Rozdělíme těsto na několik částí a každou část rozválíme na placku (ne moc tenkou). Nakrájíme zeleninu a salám na kostičky, přidáme nastrouhaný sýr, kečup a koření. Vše dobře promícháme. Na polovinu placky pokládáme směs, okraje potřeme olejem. Těsto přehneme na půl, aby nám vznikl půlkruh, okraje pevně stlačíme k sobě.
Naplněné kapsy dáme na plech vyložený pečicím papírem a povrch potřeme rošlehaným vajíčkem nebo jen potřeme olejem. Pečeme asi 20 minut, až je těsto dozlatova upečené.
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu