Připravíme kvásek (droždí, cukr, trochu vody, trochu mouky). Přikryjeme a necháme vykynout na teplém místě. Pak prosejeme mouku do mísy, přidáme kvásek, olej, zbytek vody a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Po vykynutí jestě těsto propracujeme.
Rozdělíme těsto na několik částí a každou část rozválíme na placku (ne moc tenkou). Nakrájíme zeleninu a salám na kostičky, přidáme nastrouhaný sýr, kečup a koření. Vše dobře promícháme. Na polovinu placky pokládáme směs, okraje potřeme olejem. Těsto přehneme na půl, aby nám vznikl půlkruh, okraje pevně stlačíme k sobě.
Naplněné kapsy dáme na plech vyložený pečicím papírem a povrch potřeme rošlehaným vajíčkem nebo jen potřeme olejem. Pečeme asi 20 minut, až je těsto dozlatova upečené.
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova)…
více o Palačinky s jahodovým přelivem
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly