Na palačinky natřeme směs z kečupu, hořčice a česneku, poklademe plátky salámu, posypeme kořením na pizzu, dáme lečo, či orestovanou cibuli s paprikami a rajčaty. Zabalíme jako amolety, dáme do vymazané zapékací mísy, či při větším počtu hladovců na plech. Posypeme podravkou, strouhaným sýrem a zapečeme. Nepřikrýváme.
Jiná varianta je místo salámu poklást podušenými houbami, dál stejný postup.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou