Brambory překrojíme podélně napůl, dáme na plech řeznou stranou nahoru a posolíme. Mezi brambory dáme větvičky rozmarýnu nebo bobkový list a neloupané, jen seříznuté palice česneku. Plech s brambory umístíme do trouby pod kuře. Brambory se ochutí tím, co steče z kuřete.
Kuře očistíme, odřežeme přebytečný tuk a vystříhneme páteř i s biskupem. Kuře rozložíme prsíčky nahoru a rozplácneme, ostrým nožem všude uděláme rychlé vpichy. Z obou stran osolíme, opepříme a potřeme marinádou, zamáčkneme do vpichů. Potřené kuře dáme na mřížku trouby prsama nahoru.
Pečeme zhruba hodinu, mezitím můžeme umíchat lehký zeleninový salátek. Pak hotové kuře jen sešoupneme k bramborám a naporcujeme.
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem