Brambory překrojíme podélně napůl, dáme na plech řeznou stranou nahoru a posolíme. Mezi brambory dáme větvičky rozmarýnu nebo bobkový list a neloupané, jen seříznuté palice česneku. Plech s brambory umístíme do trouby pod kuře. Brambory se ochutí tím, co steče z kuřete.
Kuře očistíme, odřežeme přebytečný tuk a vystříhneme páteř i s biskupem. Kuře rozložíme prsíčky nahoru a rozplácneme, ostrým nožem všude uděláme rychlé vpichy. Z obou stran osolíme, opepříme a potřeme marinádou, zamáčkneme do vpichů. Potřené kuře dáme na mřížku trouby prsama nahoru.
Pečeme zhruba hodinu, mezitím můžeme umíchat lehký zeleninový salátek. Pak hotové kuře jen sešoupneme k bramborám a naporcujeme.
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku