Brambory překrojíme podélně napůl, dáme na plech řeznou stranou nahoru a posolíme. Mezi brambory dáme větvičky rozmarýnu nebo bobkový list a neloupané, jen seříznuté palice česneku. Plech s brambory umístíme do trouby pod kuře. Brambory se ochutí tím, co steče z kuřete.
Kuře očistíme, odřežeme přebytečný tuk a vystříhneme páteř i s biskupem. Kuře rozložíme prsíčky nahoru a rozplácneme, ostrým nožem všude uděláme rychlé vpichy. Z obou stran osolíme, opepříme a potřeme marinádou, zamáčkneme do vpichů. Potřené kuře dáme na mřížku trouby prsama nahoru.
Pečeme zhruba hodinu, mezitím můžeme umíchat lehký zeleninový salátek. Pak hotové kuře jen sešoupneme k bramborám a naporcujeme.
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem