Brambory a cibuli oloupeme. Obojí nastrouháme, vymačkáme vodu a necháme okapat v sítku. Přidáme vejce, sůl, mouku a dobře promícháme.
Na teflonové pánvi rozehřejeme olej. Do rozpáleného oleje sázíme po lžíci těsto a vidličkou upravujeme na placky. Na mírném plamenu opékáme po obou stranách dozlatova.
Podáváme s jablečným pyré nebo borůvkovým kompotem. Také můžeme přidat nadrobno nakrájenou šunku, sýr nebo bylinky. Tím získáme pikantnější slané placičky, které podáváme se zeleninovým salátem.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete