Brambory a cibuli oloupeme. Obojí nastrouháme, vymačkáme vodu a necháme okapat v sítku. Přidáme vejce, sůl, mouku a dobře promícháme.
Na teflonové pánvi rozehřejeme olej. Do rozpáleného oleje sázíme po lžíci těsto a vidličkou upravujeme na placky. Na mírném plamenu opékáme po obou stranách dozlatova.
Podáváme s jablečným pyré nebo borůvkovým kompotem. Také můžeme přidat nadrobno nakrájenou šunku, sýr nebo bylinky. Tím získáme pikantnější slané placičky, které podáváme se zeleninovým salátem.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka