Brambory a cibuli oloupeme. Obojí nastrouháme, vymačkáme vodu a necháme okapat v sítku. Přidáme vejce, sůl, mouku a dobře promícháme.
Na teflonové pánvi rozehřejeme olej. Do rozpáleného oleje sázíme po lžíci těsto a vidličkou upravujeme na placky. Na mírném plamenu opékáme po obou stranách dozlatova.
Podáváme s jablečným pyré nebo borůvkovým kompotem. Také můžeme přidat nadrobno nakrájenou šunku, sýr nebo bylinky. Tím získáme pikantnější slané placičky, které podáváme se zeleninovým salátem.
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát