Brambory a cibuli oloupeme. Obojí nastrouháme, vymačkáme vodu a necháme okapat v sítku. Přidáme vejce, sůl, mouku a dobře promícháme.
Na teflonové pánvi rozehřejeme olej. Do rozpáleného oleje sázíme po lžíci těsto a vidličkou upravujeme na placky. Na mírném plamenu opékáme po obou stranách dozlatova.
Podáváme s jablečným pyré nebo borůvkovým kompotem. Také můžeme přidat nadrobno nakrájenou šunku, sýr nebo bylinky. Tím získáme pikantnější slané placičky, které podáváme se zeleninovým salátem.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná