3.07
Kysané zelí vysypeme ze sáčku, slijeme, necháme odkapat, ale neproplachujeme. Dáme do mísy a přidáme nadrobno… více o Salát z kysaného zelí
Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme ho. Šalotku nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme stopky a… více o Salát z kysaného zelí
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.… více o Květákové placky se žampiony
V lednu má člověk sice chuť zalézt za kamna a dát si něco pořádně hutného, pokud ale toužíte… Celý článek
Nebaví vás už diety, kvůli kterým se hlady trápíte, a jakmile s nimi přestanete, kila jsou… Celý článek
Vyrobit domácí těstoviny není tak složité. V podání Američanky Lindy Miller Nicholson alias … Celý článek
Kromě palačinek a lívanců patří mezi nejžádanější sladké snídaně i vafle. Aby se vám takové… Celý článek
Na vále smícháme suroviny (na těsto) a vypracujeme pěkné hladké těsto. Rozdělíme ho na 2-4 díly, podle toho, kolik… více o Nacpánek – závin
Vejce rozklepneme do litrové odměrky, doplníme do 1/2 litru studenou vodou a nalijeme do misky. Cukr, vanilkový cukr a… více o Sladké oříškové noky
1. varianta: Hovězí maso vařit se zeleninou, b. listem a kořením. Později přidat vepřové (obojí vcelku). Řepu umýt a… více o Boršč
1. První čtyři přísady smíchejte v misce. V mléku rozšlehejte vejce a máslo, vlijte k mouce a zpracujte hladké těsto.… více o Lívanečky
Celer vysypeme do cedíku, necháme okapat, popř. lehce vymačkáme a dáme na dno mísy (nejlépe ve tvaru dortové formy),… více o Vrstvený salát
Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme… více o Tvarohový závin
Na oleji osmažíme maso nakrájené na kousky, přidáme koření Čína, cibuli na kostky, česnek, anglickou slaninu a necháme… více o Čína trochu jinak
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme… více o Pikantní losos na zelenině
Máslo, cukr a vejce vyšleháme, přidáme kakao a zasypeme moukou s práškem do pečiva a vypracujeme ručně těsto.… více o Tvarohová kuličková buchta
Na trošc oleje opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, předem namočenou čočku, gulášovou příchuť (podle… více o Čočková polévka s párkem
Den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, veje,… více o Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
PROČ POLOHRUBÁ MOUKA? Výsledek dlouhodobého testování. Zkoušel jsem čistě hladkou, hladkou a polohrubou 50:50, čistě… více o DOMÁCÍ POLOHRUBÁ PIZZA