Suroviny na výrobu tortill smícháme dohromady a uhněteme těsto (horká voda je důležitá pro rozpuštění sádla a pro vhodnou konzistenci na válení tortill). Následně si těsto rozdělíme na 10-12 bochánků a pomocí válečku tvarujeme kulaté tortilly - tloušťka těsta by měla být co nejmenší. Následně tortilly vložíme na rozpálenou pánev bez tuku a osmahneme z každé strany cca 2 minuty (měly by se vytvořit hnědé puchýřky). Následně tortilly ještě teplé vložíme do čisté utěrky, aby neztvrdly. (Pokud budete chtít tortilly zkonzumovat později, doporučuji ohřát v troubě a zvlhčit vodou).
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a osmahneme na pánvi do křupava - osolíme a opepříme. Následně smícháme s nakrájenou zeleninou.
Ingredience na výrobu dresingu smícháme v misce, česnek rozdrtíme.
Zeleninu s kuřecím masem zabalíme do tortilly a polijeme připraveným dresinkem.
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do…
více o Kuře po myslivecku s rýží
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky