Suroviny na výrobu tortill smícháme dohromady a uhněteme těsto (horká voda je důležitá pro rozpuštění sádla a pro vhodnou konzistenci na válení tortill). Následně si těsto rozdělíme na 10-12 bochánků a pomocí válečku tvarujeme kulaté tortilly - tloušťka těsta by měla být co nejmenší. Následně tortilly vložíme na rozpálenou pánev bez tuku a osmahneme z každé strany cca 2 minuty (měly by se vytvořit hnědé puchýřky). Následně tortilly ještě teplé vložíme do čisté utěrky, aby neztvrdly. (Pokud budete chtít tortilly zkonzumovat později, doporučuji ohřát v troubě a zvlhčit vodou).
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a osmahneme na pánvi do křupava - osolíme a opepříme. Následně smícháme s nakrájenou zeleninou.
Ingredience na výrobu dresingu smícháme v misce, česnek rozdrtíme.
Zeleninu s kuřecím masem zabalíme do tortilly a polijeme připraveným dresinkem.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky